Nouă instituții de învățământ au fost închise din cauza condițiilor meteo

Nouă insti­tu­ții de învă­țământ gene­ral au fost închi­se, astăzi, 11 ianu­a­rie, din cau­za con­di­ți­i­lor meteo nefa­vo­ra­bi­le. Tot astăzi, 25 de gră­di­ni­țe și-au între­rupt acti­vi­ta­tea în baza deci­zi­ei Auto­ri­tă­ți­lor Publi­ce Loca­le, de nive­lul I ca urma­re a frec­ven­ței redu­se.

Potri­vit Minis­te­ru­lui Edu­ca­ți­ei, cele nouă șco­li care și-au sis­tat acti­vi­ta­tea sunt din rai­oa­ne­le: Cahul – 3 insti­tu­ții, 243 de ele­vi; Can­te­mir – 2 insti­tu­ții, 447 de ele­vi; Cău­şe­ni – 2 insti­tu­ții, 265 de ele­vi; Sîn­ge­rei – o insti­tu­ție, 186 de ele­vi; și Tara­clia – o insti­tu­ție, 235 de ele­vi.

Pre­ci­zăm că din cau­za frec­ven­ței redu­se și în baza deci­zi­ei APL, de nive­lul I, în șase rai­oa­ne a fost sis­ta­tă acti­vi­ta­tea a 25 de insti­tu­ții pre­ș­co­la­re: Leo­va – în 9 gră­di­ni­țe – 273  de copii; Ocni­ța – în 7 gră­di­ni­țe – 312 copii; Bri­ce­ni – 3 gră­di­ni­țe, 161 de copii; Cahul – 4 gră­di­ni­țe, 244 de copii; Tara­clia – 2 gră­di­ni­țe, 146 de copii.

Tot­o­da­tă, nu s-a rea­li­zat trans­por­ta­rea ele­vi­lor pe 29 de rute șco­la­re în 6 rai­oa­ne (din­tre care 8 rute – sunt în Can­te­mir, 4 rute – Cahul, 2 rute – Cău­şe­ni, 1 rută – Şte­fan Vodă, 8 rute – Tara­clia, 6 rute – UTAG) ast­fel, nu au fost trans­por­ta­ți 1429 de ele­vi spre insti­tu­ţi­i­le de cir­cum­scri­pţie. În 23 de rai­oa­ne, inclu­siv muni­ci­pi­i­le Băl­ți și Chi­și­nău, func­țio­nea­ză în regim nor­mal toa­te insti­tu­ți­i­le de învă­țământ gene­ral.

 


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *