Principală  —  IMPORTANTE   —   (Ne)vaccinați cu acte în regulă.…

(Ne)vaccinați cu acte în regulă. Doi cetățeni ai R. Moldova sunt cercetați pentru prezentarea certificatelor false de vaccinare, la controlul de frontieră

Doi cetățeni ai R. Moldova sunt cercetați pentru faptul că au prezentat la controlul de frontieră certificate false de vaccinare anti Covid-19 în timp ce intenționau să intre în țară.

Potrivit polițiștilor de frontieră, aceștia s-au legitimat în baza pașapoartelor valabile, iar pentru a fi scutiți de regimul de autoizolare au prezentat certificate de vaccinare în format tipărit.

În urma verificărilor, polițiștii de frontieră au constatat că niciunul dintre călători nu se afla pe teritoriul R. Moldova în zilele administrării vaccinurilor. Audiați, ambii bărbați au declarat că s-au imunizat împotriva Covid-19 și dau vina pe persoanele care au introdus datele în registrul respectiv. 

Pe numele persoanelor vizate s-au întocmit procese verbale de constatare a incidentelor. Polițiștii de frontieră au inițiat cercetări în vederea elucidării tuturor circumstanțelor și atragerea la răspundere a persoanelor implicate.

Anterior, doi cetățeni ai R. Moldova, tată și fiu, au fost cercetați pentru prezentarea la punctul de trecere a frontierei Sculeni a certificatelor de vaccinare cu semne rezonabile de falsificare.