Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Minori cu pungile ticsite cu…

Minori cu pungile ticsite cu clei, prinși de poliție

Mai mulți copii care vagabondează în incinta „Hotelului Național” din capitală au atacat un polițist, care a venit la fața locului pentru efectuarea cercetărilor de rigoare, după ce minorii au manifestat un comportament dubios şi agresiv față de trecători, scrie realitatea.md.

Potrivit Direcției de Poliție a mun. Chișinău, incidentul a avut loc ieri, în jurul orei 13:00, când Poliţia a fost informată prin intermediul Serviciului specializat 902, precum că în adiacentul „Hotelului Național”, aproximativ șase minori se comportă agresiv în stradă. La acest apel a reacţionat ofiţerul de sector, sosind la faţa locului, în vederea stabilirii şi documentării circumstanţelor.

Poliţistul a constatat că minorii aveau un comportament dubios şi agresiv, solicitând ajutorul unui echipaj mobil 902, pentru a fi preluaţi şi trasnportaţi la centrul de plasament. Totodată, a observat că unul dintre ei ar fi inhalat clei şi a început să arunce cu pietre în el. Astfel a decis să-l însoţească la sector pentru documentare şi luarea de măsuri prevăzute de lege. Ceilalţi minori au recurs şi ei la acţiuni violente, încercând să-şi elibereze amicul din mâinile poliţistului.

La venirea echipajului de poliţie, aceştia au fugit în diferite direcţii, fiind reţinuţi doar trei minori şi transportaţi la Centrul de plasament „Vatra”, conform procedurii. Mai târziu, în jurul orei 02:00, au fost localizaţi şi ceilalţi minori, fiind cazaţi la centrul respectiv. Minorii s-au dovedit a fi cu vârstele cuprinse între 13 ani şi 15 ani, originari din raioanele Anenii Noi, Teleneşti şi Criuleni, care vagabondează pe străzile Capitalei.

Menționăm că, pe parcursul mai multor zile, pe străzile Chișinăului au fost văzuți mai mulți minori ce inhalau clei din pungi.

În acest context, au fost sesizate autorităţile publice locale pentru luare de atitudine conform competenţei prevăzute de lege.