Principală  —  IMPORTANTE   —   Mesajul postat de Alexandra Conunova,…

Mesajul postat de Alexandra Conunova, după incidentul cu vioara pe Aeroportul Chișinău: „Sunt profund mișcată de acel enorm val de sprijin”

La o săptămână după ce a fost oprită Aeroportul Chișinău și după ce vameșii i-au confiscat vioara care ar valora două milioane de euro, violonista Alexandra Conunova a postat un mesaj pe pagina sa de Facebook în care a mulțumit oamenilor pentru sprijinul și suportul pe care l-a primit în aceste zile.

„Dragii mei prieteni și colegi! Sunt sigură, ca întâmplarea nefericită care mi s-a Întâmplat, se va rezolva cu bine în curând. Cât n-ar fi de delicată situația la momentul dat, sunt profund mișcată de acel enorm val de sprijin, care de acum 6 zile a apărut și tot nu se mai oprește. Este absolut minunat cum într-o clipă s-au adunat mii de oameni în apărare! Fiecare articol, postare și mesaje, pe care le primesc în privat, sunt extrem de importante și valoroase pentru mine. Vă muțumesc încă odată si revin cu noutăți in curând”, se arată în mesajul postat de violonista Alexandra Conunova.

Acum o săptămână, pe aeroportul Chișinău, pe sensul de ieșire din R. Moldova, în posesia violonistei Alexandra Conunova a fost depistată o vioară care ar valora 2 milioane de euro. Autoritățile afirmă că au confiscat temporar vioara întrucât artista nu a declarat-o. DETALII AICI

Vameșii spun că alături de instrumentul depistat au găsit un certificat eliberat de către Expertul Oficial al Ministerului Culturii, unde este indicată denumirea şi specificarea „Vioarei și Arcușului”, cu menționarea expresă a faptului că „aceasta are valoare istorică și artistică pentru patrimoniul Republicii Moldova”. DETALII AICI

La 28 octombrie, Ziarul de Gardă a scris că vioara depistată pe Aeroportul Internațional Chișinău, care ar valora două milioane de euro și care este dată în folosință violonistei Alexandra Conunova, nu a fost cumpărată de statul moldovean și nu se află în patrimoniul țării. Detalii aici.