Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Mesajul lui Pirkka Tapiola privind…

Mesajul lui Pirkka Tapiola privind intrarea în vigoare a Acordului de Asociere

Pirkka Tapiola, ambasadorul UE în R. Moldova a venit cu un mesaj de felicitare cu ocazia intrării în vigoarea a Acordului de Asociere dintre R. Moldova și Uniunea Europeana.

„Parteneriatul nostru a adus, în acești doi ani, multe realizări. R. Moldova a fost prima țară din parteneriatul estic care a obținut liberalizarea regimului de vize. Chiar de la bun început am fost conștienți de faptul că intrarea în vigoare a Acordului de Asociere reprezintă doar un prim pas spre dezvoltarea R. Moldova. Însă, mai avem mult de muncit pentru a implementa reformele necesare și pentru a îmbunătăți unele aspecte care influențează viața noastră de zi cu zi, cum ar fi: dreptul la un proces echitabil, respectarea drepturilor omului și nu în ultimul rând, dreptul la o societate fără corupție. Dacă reușim să realizăm aceste deziderate, parteneriatul dintre UE și R. Moldova va avea o bază pentru prosperarea țării”, a declarat oficialul european.

Menționăm că Acordul de Asociere este baza legală prin care R. Moldova îşi continuă agenda de reforme şi modernizare economică pentru următorii ani. În cadrul reuniunii, R. Moldova a prezentat cel de-al doilea Raport cu privire la implementarea Agendei de Asociere cu UE.