Principală  —  IMPORTANTE   —   Măsurile actualizate aplicabile traficului aerian…

Măsurile actualizate aplicabile traficului aerian pentru accesul pe teritoriul Federației Ruse, Marii Britanii și Franței

Din 7 decembrie curent au fost actualizate măsurile aplicabile traficului aerian pentru accesul pe teritoriul Marii Britanii, din 8 decembrie – cele aplicabile pentru accesul pe teritoriul Federației Ruse, iar din 4 decembrie – pentru accesul pe teritoriul Franței, anunță Autoritatea Aeronautică Civilă (AAC) a R. Moldova.

Marea Britanie 

Toți pasagerii, indiferent de statutul de vaccinare, sunt obligați să prezinte la înregistrare, dovada testului RT-PCR cu rezultat negativ, efectuat în ultimele 72 de ore până la zbor sau test rapid antigen (TRAg) cu rezultat negativ efectuat în ultimele 48 de ore până la zbor. Testul trebuie prezentat în limba engleză.

Anterior, pasagerii vaccinati în UK, EU, USA (sau în alte state a căror program de vaccinare e recunoscut de UK)  nu erau obligați să efectueze testul COVID-19 înaintea plecării.

Federația Rusă 

Toți pasagerii sunt obligați să prezinte la înregistrare un test RT-PCR cu rezultat negativ, efectuat în ultimele 72 de ore până la zbor, indiferent dacă dispun sau nu de Certificat de vaccinare. Rezultatul testului trebuie să poată fi citit prin intermediul aplicației mobile „Путешествую без Covid-19”, care va genera un Cod QR verde.

Din 1 septembrie curent, la traversarea frontierei de stat a Federației Ruse, pentru cetățenii moldoveni, se aplică obligativitatea prezentării unui document medical (în limba rusă/engleză), care va confirma rezultatul negativ al unui Test PRC efectuat cu cel mult 72 ore înainte de intrare pe teritoriul Federației Ruse, prin intermediul aplicației mobile „Путешествую без COVID-19”.

La sosire în Federația Rusă, pasagerii trebuie să completeze un „Formular de aplicare”, care poate fi descărcat aici: https://www.rospotrebnadzor.ru.

Franța  

R. Moldova este în lista țărilor cu risc sporit zona roșie. Toți pasagerii, inclusiv cei vaccinați, sunt obligați să prezinte la înregistrare, dovada testului RT-PCR cu rezultat negativ, efectuat în ultimele 72 de ore până la zbor sau test rapid antigen (TRAg) cu rezultat negativ efectuat în ultimele 48 de ore până la zbor.