Marș de protest împotriva defrișărilor masive în orașul Chișinău

Asociațiile obștești „Mișcarea Ecologistă Urbană”, „Viitorul Verde” și „Oberliht” anunță organizarea unui Marș de protest împotriva defrișărilor masive în orașul Chișinău, scrie ecopresa.md.

Marșul va avea loc pe data de 17 februarie 2017, începând cu ora 10.00, strada Constantin Tănase nr. 9, intersecție cu strada pietonală Alexandru Diordiță, în fața Ministerului Mediului.

De la Ministerul Mediului, Marșul de protest va continua la următoarele instituții:
– Procuratura R. Moldova
– Primăria orașului Chișinău
– Guvernul R. Moldova
– Parlamentul R. Moldova.

Acțiunea are drept scop atenționarea instituțiilor centrale ale statului și administrației publice locale privind încălcarile flagrante comise de către primăria or. Chișinău privind spațiile verzi. Aceste încălcări sfidează prevederile legislației ecologice, fapt ce contribuie la reducerea drastică a suprafeței spațiilor verzi. Protestul este și un îndemn către populație de a opune rezistență pașnică oricăror tentative de defrișare a arborilor în zonele vitale ale capitalei.

Foto: petitieonline.com


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

1 comentariu

  1. Cristi

    Este o initiativa foarte buna si demult asteptata de la multiple ONG ecologiste pasive insa va avea efect doar daca chisinauenii vor fi anuntati si la TV.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *