Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Mama cu șase copii, în…

Mama cu șase copii, în noua lor casă

ZdG a reușit să facă o familie fericită. Amintim că, în ediția ZdG din 14 mai curent, am scris un articol despre o mamă cu șase copii, care trăia într-un sarai de 10 m.p.

Sărăcia și greutățile prin care erau nevoiți să treacă membrii familiei Ojog nu i-au lăsat pe oameni indiferenți. După apariția numărului nou al ziarului, oamenii au început să sune la redacție, să afle cum pot ajuta această familie. În doar câteva zile, mama cu cei șase copii au primit în dar casa pe care și-au dorit-o. O familie, care a vrut să-și păstreze anonimatul, le-a cumpărat casa cu cinci camere, despre care ne vorbea femeia. „Au venit, s-au uitat la saraiul nostru, apoi s-au plimbat prin gospodăria care era în vânzare și i-au dat banii bărbatului care vindea casa. Am făcut toate documentele casei pe numele meu și gata, de sâmbătă ne mutăm”, ne spune cu entuziasm și emoții femeia.

Elena Ojog a început deja să strângă lucrurile, gata de a se muta în noua casă, care necesită și aceasta reparație. „Casa mai trebuie reparată, dar e mare și nu va mai trebui să trăim, toți șapte, într-o cameră. Mare fericire e atunci când poți să nu te mai temi că-ți vor cădea pereții casei”, suspină femeia. Însă, un nou lucru o macină pe femeie, după ce i-a fost procurată casa, asistenta socială din sat a anunțat-o că-i va micșora ajutorul social. „Pe lângă oameni buni, cu inimă mare mai sunt și cei invidioși, care nu suportă când cineva e fericit.

Asistenta socială mi-a spus că va fi mult mai mic ajutorul social, pentru că și condițiile noastre de viață s-au schimbat”, se vaietă femeia.