Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Maia Sandu: Prin inacțiunea autorităților,…

Maia Sandu: Prin inacțiunea autorităților, atacul la presa liberă continuă

Maia Sandu consideră că atacurile la presa liberă continuă din cauza inacțiunii autorităților. Sandu se referă la furtul de identitate a Ziarului de Gardă, descoperit recent. Astfel, ieri, 21 februarie 2017, un cititor al Ziarului de Gardă a semnalat că a descoperit un site-fantomă cu denumirea ziaruldegarda.com. Verificările ulterioare ale redacției au confirmat faptul că acest site este într-adevăr o fantomă electronică, care face uz de numele „Ziarul de Gardă” și distribuie informații scrise de autori anonimi sau furate de pe alte pagini web, cauzând prejudicii consumatorilor de presă on-line.

 

„La noi se fură totul: de la certificate de dizabilitate până la identitate. Cineva și-a însușit ilegal numele Ziarul de Gardă.

Acum un an, și eu am sesizat procuratura în cazul unui site care îmi folosește numele și care difuzează informații false. Răspunsul așa și nu a mai venit…

Prin inacțiunea autorităților, atacul la presa liberă continuă, iar astfel de delicte sunt încurajate. Sau poate chiar comise de către autorități?”, a comentat Sandu.

Nu e prima dată când se fac încercări de a fura identitatea Ziarului de Gardă. În campania electorală din mai 2011, în orașul Chișinău, a fost distribuit un tiraj cu numere false ale ediției tipărite a Ziarului de Gardă, dar și a ziarului Timpul. Organele de drept au inițiat atunci o anchetă, dar nu au prezentat nici până acum numele autorilor falsificatorilor celor două ziare din Chișinău.

Citiți și:

DECLARAȚIE: O pagină web falsă utilizează numele Ziarul de Gardă, furând conținut mediatic