Principală  —  IMPORTANTE   —   Localuri care activau după ora…

Localuri care activau după ora 22, clienți și angajați fără măști sau certificate de vaccinare. Un local din centrul Chișinăului activa cu ușile închise, iar angajații au blocat accesul polițiștilor – VIDEO

Patru cazuri de nerespectare a normelor de prevenire a răspândirii Covid-19 au fost depistate de polițiști în noaptea de 5 spre 6 februarie curent. Trei încălcări au avut loc în municipiul Chișinău, iar una în raionul Drochia. Și în noaptea precedentă, vineri spre sâmbătă, poliția a depistat localuri care activau contrar normelor stabilite de Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică (CNESP).

Astfel, cele patru localuri activau după ora 22:00, iar în unul dintre ele se aflau peste 90 de persoane, care nu purtau măşti şi nu păstrau distanţa fizică.  

Activitatea localurilor a fost sistată. În privința agenților economici a fost inițiată  procedura contravențională conform art. 76  (prim) din Codul contravențional, informează Poliția.

Și în noaptea precedentă a fost verificată activitatea a peste 85 de unități de alimentație publică, precum și zone de agrement, privind respectarea restricțiilor impuse de CNESP. Au fost înregistrate trei cazuri de nerespectare a normelor legale.

Un local din centru capitalei, care activa după ora 22:00, cu ușile închise și mimarea sistării activității, a blocat  accesul polițiștilor în interior. După discuții purtate cu proprietarii, accesul a fost deblocat, iar în interior se aflau zeci de persoane.

În urma celor constatate, activitatea localului a fost sistată, iar în privința agentului economic a fost inițiată o procedură contravențională. Ca urmare a verificării a fost constatat că toți clienții localului dețineau certificate de vaccinare, informează Poliția.

O altă încălcare a fost constatată în mun. Cahul, unde barmanul unei cafenele deservea clienții fără mască de protecție, iar în local se aflau persoane fără certificate de vaccinare sau teste negative la infecția COVID-19.

Conform hotărârilor CNESP, în această perioadă este interzisă desfășurarea activităților de deservire în restaurante, baruri, cafenele, în intervalul orelor 22:00-07.00.