Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Jurnal Trust Media neagă informațiile…

Jurnal Trust Media neagă informațiile legate de pretinsele datorii pentru plata chiriei la Skytower

Conducerea Jurnal Trust Media (JTM) neagă cu vehemenţă informaţiile lansate de administraţia Skytower privind pretinsele datorii pe care le-ar avea trustul de presă pentru plata chiriei. După aproape şapte ani de colaborare, proprietarul clădirii a hotărât să rezilieze unilateral şi necondiţionat contractul de locaţiune, obligând Jurnal TV să părăsească sediul într-un termen de 35 de zile, spun cei de la JTM.

Într-un comunicat de presă, administraţia Skytower afirmă că  „(…) decizia de a rezilia contractul de locaţiune a venit în strictă conformitate cu prevederile contractuale şi legale, după mai multe negocieri şi tentative amiabile de recuperare a datoriilor pentru plata chiriei.”

Pe de altă parte, directorul general Jurnal Trust Media, Adrian Gîţu, afirmă că trustul şi-a onorat toate plăţile şi pentru moment nu există nicio datorie pentru chirie. Totodată, în timp ce administraţia Skytower susţine că „obişnuinţa de neexecutare a obligaţiilor contractuale ce ţin de achitarea datoriilor durează de mai mulţi ani”, aceasta a prelungit în iunie trecut contractul încheiat cu Jurnal Trust Media pentru încă trei ani.

Televiziunea Jurnal TV anunță că, începând cu ziua de luni, 16 ianuarie 2017, ora 00:00, postul Jurnal TV va avea o grilă de emisie nouă, fiind păstrate doar câteva produse originale. Instituția anunță că nu-și poate desfășura corect activitatea din cauza situației din țară. ZdG precizează că postul de televiziune Jurnal TV este deținut de o companie germană, al cărui beneficiar este omul de afaceri Victor Țopa. În ultimii ani, televiziunea s-a remarcat printr-o politică de opoziție față de un alt om de afaceri, astăzi președinte al PDM, Vladimir Plahotniuc, cel care deține alte patru posturi TV.