Principală  —  IMPORTANTE   —   Începând de ASTĂZI toate persoanele,…

Începând de ASTĂZI toate persoanele, inclusiv cele vaccinate anti-COVID, care vin în R. Moldova din zone roșii sunt obligate să prezinte rezultatul negativ al testului PCR COVID-19. Lista statelor incluse în zona roșie

Începând de astăzi, 27 decembrie, toate persoanele, inclusiv cele vaccinate anti-COVID, care vin în R. Moldova din zone roșii sunt obligate să prezinte rezultatul negativ al testului PCR COVID-19 la intrarea în țară.

Astfel, persoanele care vin în țara noastră şi s-au aflat în ultimele 14 zile în una sau mai multe ţări din zona roșie (inclusiv prin tranzit), vor fi obligate să prezinte rezultatul negativ al testului PCR COVID-19. Testul va trebui efectuat atât de persoanele nevaccinate, cât și de cele vaccinate.

Potrivit autorităților, testul trebuie efectuat cu cel mult 72 ore înaintea îmbarcării, în cazul persoanelor care călătoresc cu mijloace de transport în comun sau înaintea intrării pe teritoriul Republicii Moldova, în cazul celor care călătoresc cu mijloace de transport propriu.

Lista statelor din zona roșie a fost întocmită de Ministerul Sănătății la 24 decembrie curent și va fi actualizată o dată la șapte zile.

Lista statelor incluse în zona roșie:

Potrivit Hotărârii CNESP, cetățenii care nu au vizitat țările din zona roșie, vor putea intra în continuare în Republica Moldova fără restricții cu prezentarea unuia din următoarele documente: certificatul de vaccinare, testul PCR sau rapid negativ sau concluzia medicală confirmativă în cazul persoanelor care au suportat COVID-19. Cei care nu dețin actele respective vor fi  obligați să respecte regimul de izolare pentru o durată de 14 zile.