Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Incendiu în centrul capitalei

Incendiu în centrul capitalei

Ieri seara, după ora 21:00, a izbucnit un incendiu într-o construcţie de tip magazin, situată pe str. Mitropolit Varlaam nr.64 din capitală.

La faţa locului, pentru lichidarea focului, au intervenit 15 autospeciale cu un efectiv de 60 de pompieri, fiind raportat incendiu cu regim sporit de intervenţie. Ajunşi la faţa locului salvatorii au stabilit că acoperişul construcţiei cu două nivele este cuprins de flăcări, pe o suprafaţă de peste 300 metri pătraţi. Pompierii au efectuat lucrări de intervenţie pe tot perimetrul cuprins de ardere. Incendiul a fost localizat către ora 22.42 şi lichidat complet la ora 23.58. În urma arderii nimeni nu a avut de suferit. Conform primelor informaţii, focul a afecta acoperişul construcţiei, dar şi bunurile materiale de la nivelul doi.

Angajaţii Serviciului Situaţii Excepţionale al MAI au reuşit să salveze toate bunurile şi obiectele de la parter.

Intervenţia pompierilor a fost îngreunată din cauza sarcinii combustibile a elementelor constructive, dar şi a planificării şi amenajării construcţiei. Toate circumstanţele şi cauza producerii incendiului urmează să fie stabilite de Laboratorul Experimental Antiincendiare.

Edilul capitalei Dorin Chirtoacă, ajuns la locul incendiului, a declarat că nu exclude și ipoteza ca incendiul să fie provocat intenționat, dar ar putea fi și din cauza rețelei electrice. „Din informațiile pe care le avem este vorba despre un magazin privat. Rețeaua elelectrică ar putea fi problema. Nu excludem nici o ipoteză, poate fi și mâna unui răufăcător”, a menționat edilul, relatează PublikaTV.