Principală  —  IMPORTANTE   —   În Chișinău se menține gradul…

În Chișinău se menține gradul de alertă „cod galben” privind riscul transmiterii virusului COVID-19: „Rămânem pregătiți pentru un nou val pandemic”

În Chișinău se menține gradul de alertă „cod galben” privind riscul transmiterii virusului SARS-CoV-2, iar autoritățile municipale se declară pregătite pentru un eventual val pandemic. Anunțul a fost făcut de către șeful interimar al Direcției generale asistență socială și sănătate, Boris Gîlca, luni, 27 decembrie, în cadrul ședinței primăriei.

Potrivit șefului interimar al Direcției generale asistență socială și sănătate, Boris Gîlca, în municipiul Chișinău, 265 de pacienți infectați cu virusul COVID-19 sunt internați în spitalele din municipiul Chișinău, în timp ce 860 de pacienți se tratează la domiciliu. În ultimele 24 de ore în municipiul Chișinău au decedat șase persoane din cauza complicațiilor provocat de infecția COVID-19. 

„Rămânem în continuare în codul de alertă cod galben privind. De la începutul pandemiei avem raportate 137 835 de cazuri Covid și 2 773 de decese. Internări – în spitalele municipale 265 de persoane, dintre care 30 în stare foarte gravă. În ultimele 24 de ore am înregistrat 6 decese. La domiciliu – 860 de pacienți”, a declarat Boris Gîlcă.

În context, Gîlcă a menționat că autoritățile sunt pregătite pentru un eventual val pandemic.

„Rămânem pregătiți pentru un nou val pandemic, avem spații pregătite. Acum avem o perioadă de respiro și evaluăm și pregătim spații pentru un potențial val COVID. Am propus Ministerului Sănătății să facem această evaluare împreună, dar deocamdată nu avem un răspuns. Suntem pregătiți pentru a face față. Modexpo rămâne securizat, acolo menținem un singur post medical”, a argumentat Boris Gîlcă.

În municipiul Chișinău bilanțul cazurilor de COVID-19 a ajuns la 137 835.