Principală  —  Ştiri  —  Social   —   George Simion are, din nou,…

George Simion are, din nou, interdicție de a intra în R. Moldova

Astăzi, 5 februarie, ajuns la vama R. Moldova George Simion a fost anunțat că are din nou interdicție de intrare pe teritoriul R. Moldova. „Trebuia ca la ora 12:00 să ajung la Chișinău, la Teleradio Moldova, să înmânez premiile pentru concursul „Ars adolescentina”. În vamă am aflat că am o nouă interdicție de intrare în R. Moldova, pusă pe 6 ianuarie. Este inadmisibil să îmi fie din nou încălcate drepturile, cer autorităților din România și R. Moldova să se sesizeze în acest caz și să ia măsurile necesare pentru anularea acestei măsuri abuzive”, a declarat George Simion, președintele Acțiunii 2012.

În acest sens, Ministerul Afacerilor Interne a venit cu o precizare prin care a anunțat că: „George Simion, la 13 mai 2015, în baza articolului privind regimul străinilor în R. Moldova, Simion George-Nicolae a fost declarat persoană indezirabilă pentru o perioadă de 5 ani. În perioada respectivă, G. Simion nu are dreptul de a intra in Republica Moldova. Decizia a fost adusă la cunoştinţă contra semnătură.

Instanţa de judecată, care a examinat contestaţia străinului, a suspendat executarea deciziei, până la examinarea cauzei în fond.

Curtea de Apel, prin decizia din 30 noiembrie 2015, a casat încheierea instanţei de fond şi a respins solicitarea de suspendare a deciziei de declarare a persoanei indezirabile.

Prin urmare, decizia privind declararea străinului persoană indezirabilă este aplicabilă, iar instanţa de judecată urmează să decidă asupra cazului”, susțin reprezentanții MAI.