Principală  —  Ştiri  —  Social   —   (Foto) Târgul produselor apicole

(Foto) Târgul produselor apicole

În perioada de 19-21 august, în scuarul Teatrului de Operă și Balet „Maria Bieșu”, are loc târgul produselor apicole. Evenimentul, ajuns la cea de-a XII-a ediţie, este organizat cu ocazia Zilei Apicultorului.

targul apicultoruluiTârgul este destinat publicului larg, fiind prezenţi peste 30 de apicultori – producători cu cea mai variată gamă de produse apicole începând de la miere, până la păstură, polen, propolis şi multe alte produse derivate.

Evenimentul oferă apicultorilor posibilitatea promovării produselor apicole autohtone, iar locuitorilor capitalei şi turiştilor sosiţi în această perioadă posibilitatea procurării acestora direct de la producător. În cadrul expoziţiei va avea loc acțiunea de caritate „Miere copiilor” organizată de Asociaţia Naţională a Apicultorilor din R. Moldova.

miereBeneficiile consumului de miere de albine:
Mierea este un aliment dulce realizat de albine din nectarul florilor. Mierea de albine este unul dintre cele mai sănătoase și complexe alimente și conține vitamine, aminoacizi, acizi organici, minerale, enzime provenite de la albine, bioflavonoizi și antioxidanti ce-i dau o valoare terapeutică uriașă.

Când este consumată, cei mai buni nutrienți obtinuți de la floarea de unde albina a cules mierea sunt imediat absorbiți în organism. Astfel, mierea este cel mai rapid și puternic energizant natural cunoscut. Aceasta ajută să avem un tonus bun și încarcă cu energie. De asemenea, mierea este un puternic antiinfectios natural, care acționează asupra principalelor sisteme și aparate din organism, de la tubul digestiv și căile respiratorii până la nivelul pielii și al mucoaselor.

polenTotodată, studiile recente, făcute în mai multe țări ale lumii, arată că înlocuirea totală a zahărului în alimentație cu miere duce la o scădere cu 60-70% a ratei apariției diabetului.

Mai mult, medicii susțin că tulburările de creștere și de dezvoltare la copii pot fi extrem de eficient prevenite prin consumul sistematic de miere de albine și de polen de albine. Ambele produse stimulează în mod armonios procesele de creștere și de dezvoltare, atât la nivel fizic, cât și psihic.