Principală  —  IMPORTANTE   —   FOTO/ Percheziții inopinate în mai…

FOTO Percheziții inopinate în mai multe penitenciare. ANP: au fost ridicate telefoane mobile, bani și o cantitate impunătoare de substanță interzisă

Angajații Direcției siguranță și regim penitenciar a Administrației Naționale a Penitenciarelor (ANP) în comun cu angajații Penitenciarului nr. 9-Pruncul, au efectuat miercuri, 10 noiembrie, percheziţii inopinate în zonele de trai ale deținuților din Penitenciarul nr. 9 – Pruncul.

În rezultatul măsurilor efectuate, potrivit ANP, au fost depistate și ridicate din diferite ascunzișuri mai multe obiecte interzise: telefoane mobile și accesorii pentru acestea, seturi cărți de joc, băuturi alcoolice, reșou electric.

Totodată, în dimineața zilei de 11 noiembrie, angajații ANP în comun cu angajații Penitenciarului nr. 15-Cricova și DDS Pantera au efectuat percheziții inopinate în celulele Penitenciarul nr. 15-Cricova.

„Activitățile de contracarare a pătrunderii în locurile de detenţie a substanțelor și obiectelor interzise, dar şi combaterea păstrării acestora de către deţinuţi sunt acţiuni de regim specifice desfăşurate în mod planificat și inopinat în permanență de către efectivul sistemului administrației penitenciare și au scop de profilaxie de comitere a infracțiunilor. Conducerea Administrației Naționale a Penitenciarelor nu tolerează pătrunderea și păstrarea în locurile de detenţie a substanțelor și obiectelor interzise. Menționăm deschiderea Administrația Națională a Penitenciarelor în privința recepționării informațiilor privind eventualele abateri ce vizează activitatea instituțiilor penitenciare pentru documentarea acestora și atragerea la răspundere, conform legislației în vigoare, a persoanelor responsabile”, se arată într-o notă informativă a ANP.

Urmare a desfășurării perchezițiilor din ascunzișuri au fost ridicate obiecte interzise (obiecte spongioase, telefoane mobile și accesorii pentru acestea, seturi cărți de joc, bani) și o cantitate impunătoare de substanță interzisă.