Principală  —  IMPORTANTE   —   FOTO/ Mai multe hectare de…

FOTO Mai multe hectare de vegetație, stinse de pompieri în apropiere de șoseaua Balcani din capitală

Sursa foto: Liliana Pușcașu/ Facebook

Mai multe hectare de vegetație au fost stinse de pompieri în apropiere de șoseaua Balcani și strada Liviu Deleanu din capitală. Potrivit primelor informații, focul a mistuit iarba uscată pe o suprafață de peste 10 hectare. La fața locului pentru intervenție au fost trimise două echipe de pompieri care au localizat arderea.

Potrivit purtătoarei de cuvânt a Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU), Liliana Pușcașu, în urma incendiului nu au fost raportate victime.

„Apelul la Serviciul 112 a fost recepționat la ora 13:30. Potrivit primelor informații, focul a mistuit iarba uscată pe o suprafață de peste 10 hectare. În urma incendiului nu au fost raportate victime. Circumstanțele cazului urmează a fi stabilite”, precizează Pușcașu.

În context, IGSU atenționează oamenii să nu aprindă vegetația uscată și gunoiul menajer întrucât în condiții de vânt și umiditate redusă aceste focare se pot răspândi cu repeziciune.

Potrivit Inspectoratului, în ultimele 24 de ore, salvatorii și pompierii au intervenit în 58 de misiuni pentru stingerea ierbii și stufărișului uscat.