Principală  —  Ştiri  —  Social   —   (Foto) Facturile cetățenilor pentru gazele…

(Foto) Facturile cetățenilor pentru gazele naturale vor ajunge în cutia poștală a Președinției

După ce Igor Dodon a recunoscut la Moscova datoriile Transnistriei pentru gazul natural drept „datoria totală a Moldovei” faţă de compania rusă „Gazprom”, în sumă de 6,5 miliarde de dolari americani, pe rețelele de socializare a fost inițiat flashmob-ul „Gazul lui Dodon”. Internauții și-au propus să expedieze facturile pentru gazele naturale pe adresa Președinției, pentru ca șeful statului să le achite. Inițiatoarea acțiunii îndeamnă cetățenii: „Așa un flashmob național, vreți? Să plouă cu scrisori, să plătească și facturile noastre omu’!”

Primele scrisori deja au fost expediate către președinte: „Ținând cont de generozitatea dumneavoastră, vă rog să achitați și facturile mele pentru consumul de gaz”.

Declarațiile lui Igor Dodon au stârnit un val de nemulțimiri printre internauți.

„6 mld. de dolari înseamnă cam 120.900.000.000 lei. Presupunem că în țară au rămas cam 2,5 mln de oameni, inclusiv copii. Respectiv, declarațiile lui Dodon referitor la asumarea datoriei pentru gazul transnistrean, înseamnă că el vrea ca fiecare cetățean din țara asta, inclusiv fiecare copil să scoată din buzunarul său cam cca 48.500 lei pe care să le plătim rușilor pentru ceva ce nu am consumat.
48.500 lei de fiecare. Atât ne costă alegerea lui Dodon la preșidenție. Și asta doar pt gazul pe care nici nu l-am mirosit.
Oare cât ne costă și ne va costa existența lui în preajma noastră în următorii 4 ani?”, se întreabă Iuliana Cantaragiu, 

Președintele R. Moldova a declarat la Kremlin că la Chişinău se examinează variantele posibile pentru achitarea datoriei faţă de compania rusă Gazprom.

„Avem anumite idei cum să ieşim din această situaţie. Datoria din dreapta Nistrului este de circa $500 mil., iar din stânga Nistrului – de circa $6 mlrd. Trebuie să înţelegem că toată această datorie – de peste $6,5 mlrd. – este datoria totală a Moldovei”, a afirmat Igor Dodon, care susține că „Gazprom” nu împarte datoria în cea a Transnistriei şi cea a Moldovei.