Principală  —  IMPORTANTE   —   FOTO, DOC/ 13 sportivi, care…

FOTO DOC 13 sportivi, care au obținut performanțe remarcabile la Jocurile Olimpice și Paralimpice de la Tokyo, premiați

Sursa foto: Guvernul R. Moldova

13 sportivi din R. Moldova, care au obținut performanțe remarcabile la Jocurile Olimpice și Paralimpice 2021, de la Tokyo, au fost premiați joi, 2 decembrie, la Guvern, în cadrul unei ceremonii oficiale, cu participarea președintei R. Moldova, Maia Sandu, și prim-ministrei Natalia Gavrilița.

„Activitatea fizică și sportul sunt catalizatori ai schimbării sociale pentru dezvoltare. Vrem să construim o societate care prețuiește și practică sportul și cultura fizică nu declarativ, ci prin acțiuni concrete. Vrem să creăm condiții pentru creșterea viitorilor campioni din rândul tinerilor din țara noastră. Putem face acest lucru împreună”, a declarat șefa statului.

Lista premianților:

Prim-ministra Natalia Gavrilița susține că rezultatele obținute de olimpici sunt un prilej de mândrie pentru întreaga țară.

„Vă felicit pentru că în pofida tuturor greutăților reușiți să promovați imaginea țării în lume, să-i oferiți notorietate, strălucire și apreciere internațională. În momentul în care drapelul R. Moldova flutură pe podium, iar imnul răsună în cadrul ceremoniilor olimpice, în fiecare casă este sărbătoare. Munca dumneavoastră trebuie răsplătită, iar aspirațiile – susținute”, a spus Natalia Gavrilița.

Pentru premierea olimpicilor, dar și a celor care au contribuit la pregătirea lotului olimpic – antrenorii și medicii, Executivul a alocat 10, 8 milioane de lei.

În cadrul ediției a 32-a a Jocurilor Olimpice de vară 8 sportivi din țara noastră au obținut rezultate (între locurile 3-8), iar la ediția a 16-a a Jocurilor Paralimpice au fost premiați 5 sportivi, reprezentanți ai 6 federații sportive naționale.