Principală  —  IMPORTANTE   —   FOTO/ A fost inaugurat Târgul…

FOTO A fost inaugurat Târgul de Crăciun din scuarul Palatului Național „Nicolae Sulac”

Sursa foto: presedinte.md

Târgul de Crăciun din scuarul Palatului Național „Nicolae Sulac” a fost lansat, oficial, vineri, 24 decembrie. Președinta R. Moldova, Maia Sandu, a participat în această seară, alături de prim-ministra Natalia Gavrilița și de președintele Parlamentului, Igor Grosu, la deschiderea Târgului de Crăciun.

„(…) Suntem o țară mică, dar o familie mare. Iar Crăciunul, întotdeauna, este despre familie și iubire, solidaritate și generozitate, despre empatie și puterea de a dărui. De aceea, vă îndemn ca, în aceste zile, să avem grijă de cei, cărora le lipsește căldura sărbătorilor. Vreau să transmit un gând bun și celor care, de sărbători, sunt departe de casă, dar și celor care sunt la muncă, cei care au grijă de liniștea noastră sau care salvează vieți. Avem nevoie de solidaritate, de grijă reciprocă, pentru a trece mai ușor peste greutăți și pentru a ne bucura de ziua de mâine. Crăciun fericit tuturor!”, a declarat șefa statului.

Potrivit Guvernului, în acest an, Târgul de Crăciun se va desfășura simultan în mai multe localități ale țării, unde vor fi organizate concerte și evenimente artistice cu participarea a zeci de colective folclorice locale și artiști din capitală. Un moment special va fi creat de programul caritabil intitulat „Povestea de iarnă”, unde Lupii lui Calancea și Surorile Osoianu vor colinda sate și orașe, vor vizita case de copii, centre de plasament, aziluri pentru persoane vârstnice, pentru a prezenta o serie de activități artistice și, cel mai important, pentru a împărți speranță, lumină și încredere acolo unde este cea mai mare nevoie.

Târgul de Crăciun va fi deschis zilnic, de la ora 10:00 până la ora 22:00, de pe 24 decembrie 2021 până pe 10 ianuarie 2022. Excepție va fi în noaptea dintre ani, când Târgul va putea fi vizitat până la ora 02:00 după miezul nopții.

Cabinetul de miniștri a alocat 8,5 milioane de lei pentru organizarea activităților dedicate sărbătorilor de iarnă, în perioada 24 decembrie 2021 – 10 ianuarie 2022. Un proiect de lege în acest sens a fost aprobat miercuri, 8 decembrie, de Guvern. Detalii aici