Principală  —  IMPORTANTE   —   Fostul președinte al ADR Centru…

Fostul președinte al ADR Centru Viorel Jardan, numit în funcția de președinte al raionului Strășeni

Sursa foto: Consiliul Raional Strășeni

Fostul președinte al Agenției de Dezvoltare Regională (ADR) Centru Viorel Jardan a fost numit în funcția de președinte al raionului Strășeni.

Decizia a fost luată de către Consiliul Raional Strășeni în ultima zi a anului 2021.

„La ședință au fost prezenți toți cei 33 consilieri aleși. Conform ordinii de zi aprobate de consilieri, a fost propusă spre examinare chestiunea „cu privire la alegerea președintelui raionului”, care a fost analizată în cadrul ședințelor comisiilor consultative de specialitate desfășurate pe 30 decembrie, fiind adoptată o decizie. Astfel, în rezultatul votării consilierilor raionali, Viorel Jardan a fost ales în calitate de președinte al raionului”, se menționează într-un comunicat al Consiliului.

Anterior, Viorel Jardan a candidat la funcţia de deputat în Parlamentul R. Moldova pentru alegerile parlamentare din 24 februarie 2019 din partea Partidului Democrat din Moldova (PDM).

Pe 4 februarie 2021, Ziarul de Gardă a scris despre fostul președinte al raionului Strășeni Pavel Tamaciuc, care alături de vicepreședinți si majoritatea funcționarilor publici din aparatul președintelui raionului, au beneficiat de premii bănești în valoare totală de circa 100 de mii de lei. Premiile au fost acordate cu prilejul Hramului municipiului Strășeni, la sfârșitul anului 2020. Atunci, fostul președinte al raionului a semnat personal dispoziția prin care s-a premiat pe sine însuși cu un salariu de funcție.

Deși legea privind sistemul unitar de salarizare în sectorul bugetar nu interzice acordarea premiilor bănești, fostul președinte al raionului Strășeni Pavel Tamaciuc ar fi încălcat regimul juridic al conflictului de interese atunci când și-a semnat singur dispoziția de acordare a premiului.