Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Festivalul Național de Teatru Social…

Festivalul Național de Teatru Social 2016 – „metodă de educație de la egal la egal”

La 18 august a fost lansat Festivalul Național de Teatru Social, ediția 2016. La eveniment au participat elevi și profesori din mai mult de 30 de școli din întreaga țară.

Evenimentul a dat startul pregătirilor și activităților programate până la finala Festivalului Național de Teatru Social, care va avea loc pe 26 noiembrie, la Ialoveni.

În cadrul Festivalului din acest an, au fost selectate 35 de echipe de tineri care vor beneficia de instruirii Y-PEER în tehnici de teatru social, dar și în domeniul sănătății sexuale și reproductive.

Coordonatorii de echipă, împreună cu liderii, vor crea piese de teatru social, care vor fi prezentate în școli și în comunitățile lor.

Piesele de teatru social se vor înscrie în următoarele tematici:
1. Sănătatea sexuală și reproductivă, inclusiv prevenirea infecțiilor cu transmitere sexuală și HIV, a sarcinii nedorite, a comportamentelor de risc, problemele în perioada adolescenței.
2. Încălcarea drepturilor sexual-reproductive a tinerilor, precum încălcarea dreptului de acces la informație și servicii de sănătate de calitate, prevenirea discriminării pe bază de gen, orientare sexuală și alte aspecte.
3. Evitarea comportamentului riscant în rândurile tinerilor.

Festivalul Național de Teatru Social este organizat al VII-lea an consecutiv în R. Moldova. Scopul Festivalului este de a creaște gradul de informare a tinerilor prin tehnici de teatru social, ca metodă de educație de la egal la egal, despre sănătatea sexuală și reproductivă, și evitarea riscurilor în perioada adolescenței.