Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Exploatarea substanțelor minerale utile și…

Exploatarea substanțelor minerale utile și determinarea impactului asupra mediului, investigată de o comisie parlamentară de anchetă

Imagine simbol

Exploatarea substanțelor minerale utile și determinarea impactului asupra mediului va fi investigată de către o comisie parlamentară de anchetă. Un proiect de hotărâre în acest sens a fost aprobat joi, cu 78 de voturi, în cadrul ședinței Parlamentului.

Potrivit proiectului, Comisia urmează să sistematizeze informațiile acumulate ca rezultat al activității unei alte Comisiei de anchetă, la același subiect, constituită în legislatura trecută, dar care nu și-a finalizat activitatea din considerentul declanșării alegerilor parlamentare anticipate.

În calitate de membri au fost aleși Ina Coșeru (președinta Comisiei), Radu Mudreac (vicepreședinte al Comisiei), Mariana Cușnir (secretară a Comisiei), Inga Sibova, Irina Lozovan, Reghina Apostolova, Lilian Carp, Vladimir Bolea, Ion Babici, Veronica Roșca.

Comisia de anchetă va continua investigațiia în domeniul gestionării substanțelor minerale utile și determinarea impactului asupra mediului, antrenând în activitatea sa toate autoritățile statului responsabile de acest domeniu.

Raportul cu privire la rezultatele și concluziile anchetei va fi prezentat plenului Parlamentului în termen de 120 de zile de la data constituirii comisiei.