Principală  —  IMPORTANTE   —   Este oficial. CV-urile celor șapte…

Este oficial. CV-urile celor șapte candidați la funcția de Avocat al Poporului, admiși la proba interviului

Șapte candidați care și-au depus dosarele pentru suplinirea funcției de Avocat al Poporului au fost admiși la proba interviului. Decizia a fost luată luni de membrii Comisiei speciale, care s-au întrunit în ședință închisă, desfășurată în regim online. Astfel, la proba interviului au fost admise următoarele persoane: Violeta Gașițoi, Teodor Cârnaț, Ilie Rotaru, Emanoil Ploșnița, Ceslav Panico, Alexandru Zubco și Evghenii Goloșceapov.

Proba interviului va avea loc la data de 31 ianuarie 2022, la ora 09:30. Potrivit Regulamentului de desfășurare a concursului, Secretariatul Parlamentului va asigura înregistrarea video a interviurilor, care va fi publicată după finalizarea probei.

Ulterior, candidații vor fi evaluați de toți membrii Comisiei speciale. Doi dintre ei, care vor obține cel mai mare punctaj, vor fi prezentați plenului Parlamentului. Candidatul, care va obține votul majorității deputaților aleși, va fi numit în funcția de Avocat al Poporului.

Reprezentanții Parlamentului au publicat CV-urile celor șapte candidați:

Violeta GAȘIȚOI
Teodor CÂRNAȚ
Ilie ROTARU
Emanoil PLOȘNIȚA
Ceslav PANICO
Alexandru ZUBCO
Evghenii GOLOȘCEAPOV

DETALII AICI: Numele celor șapte candidați la funcția de Avocat al Poporului

Funcția de Avocat al Poporului a fost declarată vacantă după ce, la data de 9 decembrie 2021, deputații au aprobat cererea de demisie depusă de Natalia Moloșag.