12643027_1202374843124637_6605529151802555758_n

Două femei şi patru copii au murit în urma unui incendiu din satul Trinca

În această noapte, 31 ianu­a­rie, la ora 00:46 minute, Ser­vi­ciul 901 a fost aler­tat cu infor­ma­ția că un incen­diu a cuprins o casă din satul Trinca, raio­nul Edi­neț. Veci­nii au fost cei care au anun­țat pom­pie­rii des­pre acest caz, infor­mează Ser­vi­ciul Situ­a­ţii Exce­pţio­nale.

La fața locu­lui s-au îndrep­tat trei echipe de pom­pieri cu trei autos­pe­ci­ale, iar în teren s-a sta­bi­lit că o locu­ință cu supra­fața de 100 metri pătrați este cuprinsă de foc. Loca­li­za­rea a fost anun­țată în 10 minute, ulte­rior fiind depis­tate cor­pu­rile neîn­su­fle­țite, cu urme de car­bo­ni­zare a două femei, de 28 și 36 și a patru minori de 6,7,9 și 11 ani.

Echi­pele de pom­pieri au mai lucrat la acțiu­nile de demon­tare și spă­lare, la fața locu­lui inter­ve­nind și Ser­vi­ciul 903, pen­tru asis­tența altor cinci per­soane care se aflau în anexa auxi­li­ară casei. Erau în stare de șoc și au refu­zat spi­ta­li­za­rea.

Urmează ca inspec­to­rii Ser­vi­ci­u­lui Situ­a­ții Excep­țio­nale să cer­ce­teze în teren, pen­tru a sta­bili cir­cum­stan­țele și cauza izbu­c­ni­rii incen­di­u­lui.

În acest con­text, pom­pie­rii au venit cu un apel către cetă­țeni să dea dovadă de grijă maximă și să res­pecte toate nor­mele de secu­ri­tate, pen­tru a evita ast­fel de cazuri, cu pier­deri de vieți. Aten­ție la sobele de încă­l­zit, la apa­ra­tele elec­tro­ca­s­nice și cele care repre­zintă surse de căl­dură. Pe timp de noapte toate tre­buie deco­nec­tate, pen­tru a nu pune în peri­col viața și sănă­ta­tea per­soa­ne­lor.

Sursa foto: SPCSE 


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.