Două femei şi patru copii au murit în urma unui incendiu din satul Trinca

În această noapte, 31 ianuarie, la ora 00:46 minute, Serviciul 901 a fost alertat cu informația că un incendiu a cuprins o casă din satul Trinca, raionul Edineț. Vecinii au fost cei care au anunțat pompierii despre acest caz, informează Serviciul Situaţii Excepţionale.

La fața locului s-au îndreptat trei echipe de pompieri cu trei autospeciale, iar în teren s-a stabilit că o locuință cu suprafața de 100 metri pătrați este cuprinsă de foc. Localizarea a fost anunțată în 10 minute, ulterior fiind depistate corpurile neînsuflețite, cu urme de carbonizare a două femei, de 28 și 36 și a patru minori de 6,7,9 și 11 ani.

Echipele de pompieri au mai lucrat la acțiunile de demontare și spălare, la fața locului intervenind și Serviciul 903, pentru asistența altor cinci persoane care se aflau în anexa auxiliară casei. Erau în stare de șoc și au refuzat spitalizarea.

Urmează ca inspectorii Serviciului Situații Excepționale să cerceteze în teren, pentru a stabili circumstanțele și cauza izbucnirii incendiului.

În acest context, pompierii au venit cu un apel către cetățeni să dea dovadă de grijă maximă și să respecte toate normele de securitate, pentru a evita astfel de cazuri, cu pierderi de vieți. Atenție la sobele de încălzit, la aparatele electrocasnice și cele care reprezintă surse de căldură. Pe timp de noapte toate trebuie deconectate, pentru a nu pune în pericol viața și sănătatea persoanelor.

Sursa foto: SPCSE


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *