Principală  —  IMPORTANTE   —   DOC/ Șefa statului a semnat…

DOC Șefa statului a semnat decretul privind demisia Rozalinei Albu din funcția de secretară generală adjunctă a aparatului președintei

Colaj ZdG

Șefa statului, Maia Sandu, a semnat decretul privind demisia Rozalinei Albu din funcția de secretară generală adjunctă a aparatului președintei. Se întâmplă după ce Albu a fost numită în funcția de directoare a Serviciului Fiscal de Stat (SFS).

Demisia va fi acceptată pe 5 noiembrie curent, în temeiul art. 65 alin.(1) și (3) din Legea cu privire la funcția publică și statutul funcționarului public.

Rozalina Albu a fost secretar general adjunct al aparatului președintelui R. Moldova din martie 2021.

Rozalina Albu este expertă în administrare, buget și consultanță financiară cu o experiență de peste 15 ani în sectorul public și privat. În 2019, a fost  șefă de cabinet la Ministerul Finanțelor, iar în perioada 2008–2012 a condus Secția elaborarea bugetului și prognoze multianuale.

Timp de 7 ani, a lucrat pe poziții manageriale în Microsoft Irlanda și Ericsson Moldova. Are studii de masterat în comerț internațional și integrare europeană la Universitatea Antwerpen și studii universitare de licență în economie și finanțe.

Rozalina Albu s-a regăsit în echipa guvernamentală cu care Natalia Gavrilița a mers, la 11 februarie, la Parlament să ceară vot de încredere însă a nu a primit niciun vot.