Principală  —  IMPORTANTE   —   DOC/ Informații actualizate privind condițiile…

DOC Informații actualizate privind condițiile în care cetățenii moldoveni pot călători în străinătate

Imagine-simbol: Digi 24

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE) a actualizat joi, 6 ianuarie, alertele de călătorie. La intrarea în Ucraina, cetățenii R. Moldova, cu excepția celor care dispun de certificate medicale ce confirmă primirea uneia sau mai multe doze de vaccinuri contra COVID-19, vor fi impuși să instaleze în telefonul lor mobil aplicația serviciului electronic ucrainean „Vdoma” și să se autoizoleze pe o perioadă de 10 zile, care se începe la 72 de ore după trecerea hotarului.

În România, nu vor intră în carantină persoanele vaccinate sau trecute prin boală în ultimele 180 de zile, dacă prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR, efectuat cu cel mult 48 de ore înaintea îmbarcării sau intrării pe teritoriul național.

Vedeți în documentul de mai jos informații privind alertele de călătorie pentru fiecare țară în parte:

702 cazuri de infectare cu COVID-19 au fost confirmate joi, 6 ianuarie, în R. Moldova, dintre care 129 de cazuri în regiunea transnistreană. Din numărul total de cazuri, 45 sunt asociate cu contact în afara țării: 11-Italia, 7-Franța, 6-România, 6-Germania, 3-Ucraina, 3-Rusia, 2-Bulgaria, 2-Grecia, 1-Portugalia, 1-Cipru, 1-Uzbekistan, 1-Israel, 1-Belgia, anunță Ministerul Sănătății (MS). Detalii aici.