Principală  —  IMPORTANTE   —   Directoarea generală-adjunctă a Agenției Naționale…

Directoarea generală-adjunctă a Agenției Naționale pentru Soluționarea Contestațiilor, demisă de Parlament

Irina Gutnic a fost demisă din funcția de consilier pentru soluționarea contestațiilor și director general-adjunct al Agenției Naționale pentru Soluționarea Contestațiilor.

Un proiet de Hotărâre în acest sens a fost aprobat cu 55 de voturi în cadrul ședinței plenare de joi, 3 februarie.

Potrivit Hotărârii adoptate în cadrul ședinței plenare de astăzi, a fost constatată suficiența circumstanțelor privind executarea necorespunzătoare de către Irina Gutnic a obligaţiilor, prerogativelor şi competenţelor sale.

Irina Gutnic a fost numită în funcția de consilieră pentru soluționarea contestațiilor și directoare generală-adjunctă a Agenției Naționale pentru Soluționarea Contestațiilor în 2017, pe un termen de 7 ani.

Irina Gutnic și-a început cariera în 2003, la Ministerul Muncii, în calitate de specialist principal în cadrul Direcției raporturi de muncă. Ulterior, a lucrat la Ministerul Economiei. Pentru o scurtă perioadă a deținut funcția de șef al serviciului juridic și resurse umane în cadrul ICS „Trans Standard,, SRL, iar ulterior a devenit administrator (2012-2014) al ÎCS „Veritrans Plus” SRL. Din 2014 până în 2017 a lucrat la Curtea de Conturi.