Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Diaconia lansează campania „Masa Bucuriei”.…

Diaconia lansează campania „Masa Bucuriei”. Donația Dvs. poate salva un sărac de la foame

În preajma sărbătorilor de Paști, pentru al 6-lea an consecutiv, Misiunea Socială „Diaconia” a Mitropoliei Basarabiei organizează campania de Paști „Masa Bucuriei”. Proiectul are drept scop cultivarea solidarității, milosteniei și a iubirii de aproapele prin desfășurarea lecțiilor de solidaritate și colectarea națională de produse alimentare, organizată pe data de 4 aprilie.

„Mulți dintre noi și-ar dori să ajute un bătrân, dar nu are timp. Alții, ar întinde o mână de ajutor unui om al străzii, însă ezită din cauza zvonurilor despre „business-ul cerșitului”. Misiunea Socială Diaconia desfășoară campania de Paști „Masa Bucuriei” și prin implicarea populației își propune să ajute oamenii aflați la limita existenței. Prin prânzul oferit zilnic în mâinile beneficiarilor, voluntarii Diaconia valorifică aportul și dorința fiecăruia de a ajuta. La data de 4 aprilie, în marile magazine din capitală, va avea loc colectarea de produse alimentare care vor servi drept materie primă pentru un prânz cald oferit zilnic beneficiarii unei cantine sociale”, explică organizatorii acestei acțiuni de binefacere.

Igor Belei, directorul Misiunii Sociale „Diaconia” susține că în campania de Paşti din 2014 au fost colectate peste 13 tone de produse alimentare. Acestea s-au transformat în 8000 de prânzuri calde oferite zilnic prin intermediul cantinelor sociale. „Şi în acest an, venim cu îndemnul să participați la campania de Paşti ,,Masa Bucuriei”, în speranţa că astfel vom reuşi să aducem bucuria pascală şi grija ca pâinea noastră cea de toate zilele să fie tot anul pe masa celor nevoiaşi”, ne spune Igor Belei.

Colectarea produselor alimentare va fi organizată pe data de 4 aprilie, în 60 de supermarkerturi din Chișinău și 12 din Cahul, Ştefan-Vodă, Căuşeni, Ungheni, Călăraşi, Cantemir, Bălţi, Edineţ, Dondușeni. În această zi, voluntarii proiectului vor informa cumpărătorii despre scopul campaniei și caracteristicile produselor care pot fi donate. Le vor oferi acestora o pungă, iar la ieșire produsele destinate beneficiarilor cantinei sociale vor fi plasate într-o boxă specială pentru a fi transportate la depozit.

Menționăm că, în aprilie 2013, Diaconia a lansat în Chișinău cantina socială mobilă „Aproape de Aproapele”. Prin intermediul acestui serviciu, oferit prin implicarea unei echipe de voluntari, zilnic, peste 200 de oameni nevoiaşi (bătrâni singuri, persoane fără adăpost) primesc un prânz cald.

Detalii despre posibilitățile de a vă implica în campanie cât și alte detalii le puteți cunoaște urmărind pagina de facebook sau accesând pagina web a campaniei „Masa Bucuriei”.