Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Dezvoltarea Moldovei în cadrul Parteneriatului…

Dezvoltarea Moldovei în cadrul Parteneriatului Estic, subiect discutat de tinerii de pe ambele maluri ale Nistrului

Dezvoltarea R. Moldova în cadrul Parteneriatului Estic este una dintre tematicile abordate la workshop-ul intercultural „Simularea dezvoltării Moldovei în cadrul Parteneriatului Estic” ce are loc în aceste zile, la Chişinău.

Tineri de pe ambele maluri ale Nistrului s-au lansat în discuții asupra vectorului țării noastre. De asemenea, participanții au remarcat miturile existente pe continentul european și cum acestea ne marchează viața cotidiană și politică.

„Pe fundalul războiului din Ucraina şi efectul acestuia asupra R. Moldova este important de a aduce o contribuţie la înţelegerea reciprocă a situației actuale. Am implementat anul trecut mai multe proiecte în statele Parteneriatului Estic şi ne bucurăm de a putea continua această activitate”, a declarat Sebastian Schäffer, unul dintre organizatorii proiectului.

„Activitatea R. Moldova în cadrul Parteneriatului Estic este un lucru benefic atât pentru locuitorii de pe malul drept al Nistrului, cât și pentru cei de pe malul stâng. Această cooperare poate genera mai multe posibilități pentru tineri, de asemenea, mai multe schimburi economice, putem prelua din exemplu țărilor care au trecut deja de perioada de tranziție”, a menționat pentru trm.md blogger-ul de la Tiraspol, Dmitri Gavrilov, participant al proiectului.

Participanții au ascultat cursul teoretic susținut de Silvia Nadjivan, reprezentantă a Institutului pentru Regiunea Dunării și Europa Centrală (Austria), Thomas Diez – Universitatea „Eberhard-Karls Tübingen” (Germania), Sergiu Mustață – Universitatea Pedagogică de Stat „Ion Creangă” (Republica Moldova).

Workshopul este finanţat Ministerul Federal al Afacerilor Externe şi susţinut de Serviciul German de Schimburi Academice (DAAD).

Sursa: trm.md