Principală  —  IMPORTANTE   —   CNA, despre evenimentul la care…

CNA, despre evenimentul la care au participat peste 100 de persoane, documentat de IGP: „Niciun ofiţer al CNA nu s-a aflat în respectivul local şi nu are nicio atribuţie la cele întâmplate”

Reprezentanții Centrului Naţional Anticorupţie (CNA) susțin că sâmbătă seara, 29 ianuarie, niciun ofițer al CNA nu s-a aflat în incinta localului din capitală unde au participat peste o sută de persoane, contrar măsurilor impuse de către Comisia Națională Excepțională pentru Sănătate Publică (CNESP). Reacția vine după ce Inspectoratul General al Poliției (IGP) a publicat pe 31 ianuarie imagini video cu verificările efectuate de polițiști în mai multe localuri din capitală, inclusiv într-un club de noapte unde peste 100 de clienți au fost închiși în momentul în care patronul a văzut oamenii legii la ușă.

Potrivit deschide.md, incidentul a avut loc la clubul ATICO, iar printre persoanele închise în local ar fi fost procurori, magistrați și ofițeri ai CNA.


„CNA dezminte informaţiile, lansate pe diferite platforme de comunicare, cu privire la implicarea ofiţerilor CNA în evenimentul de sâmbătă seara, documentat de Poliţie. Niciun ofiţer al CNA nu s-a aflat în respectivul local şi nu are nicio atribuţie la cele întâmplate. Totodată, dezaprobăm campania manipulatoare prin care se acreditează ideea că unii angajați ai CNA ar oferi protecţie administraţiei localului sau că ar fi implicaţi personal sau prin terţi în această afacere”, se arată într-o notă informativă a instituției.

Luni, 31 ianuarie, Inspectoratul General al Poliției (IGP) a publicat imagini video cu verificările efectuate de polițiști în mai multe localuri din capitală printre care și clubul de noapte unde peste 100 de clienți au fost închiși în momentul în care patronul a văzut oamenii legii la ușă.

Șeful Poliției R. Moldova Iurie Podarilov a confirmat, în cadrul unei conferințe de presă susținută luni, incidentul și a anunțat că a fost inițiată o cauză penală în acest sens. Ulterior, Procuratura Generală a anunțat că s-a autosesizat pe acest caz.