Principală  —  IMPORTANTE   —   Citiți joi în ZdG

Citiți joi în ZdG

Din ediția ZdG de joi, 9 decembrie, găsiți un interviu cu Angelica Caraman, președinta Comisiei Electorale Centrale, care vorbește despre circumstanțele care au dus la excluderea Marinei Tauber, candidata Partidului Șor la funcția de primar al municipiului Bălți, din cursa electorală, dar și care sunt explicațiile Comisiei Electorale Centrale privind suspendarea desfășurării celui de-al doilea tur de scrutin.

Tot în acest număr găsiți o anchetă despre cum fiind vizată într-un act de constatare al Autorității Naționale de Integritate, dar și într-o cauză penală pentru îmbogățire ilicită, Tatiana Avasiloaie, magistrata Judecătoriei Chișinău, sediul Râșcani, face, în continuare, justiție.

Tot mâine aflați care este soarta dosarele inițiate în anul 2021. Mai exact câte dosare au fost deschise, la ce etapă se află și câte dintre ele au sau nu o finalitate.

La rubrica „Zona Publică” citiți un articol despre cum cursurile de pregătire profesională sunt șansa la un viitor mai bun pentru minorii din Goian.

De asemenea, în paginile ziarului mai găsiți un articol în care aflați cum stăm cu respectarea drepturilor
omului pe timp de COVID.

În ediția de mâine cititorii vor găsi un reportaj special despre amintirile locuitorilor din satul Crasnoarmeiscoe din raionul Hâncești, de după 30 de ani de la destrămarea URSS.

În pagina „Trăind de Gardă” citiți un interviu cu Anatolie Rusu, întreprinzător din R. Moldova, migrant în Olanda.


Anchete: (In)Justiție cu iz de interese

Dosar: Corupția anului 2021. Dosare multe, dar fără finalitate

Reportaj Special: Amintiri după 30 de ani de la destrămarea URSS: „Colhozul hrănea poporul”

Exclusiv: Interviu cu Angelica Caraman, președinta CEC: „Ne asumăm deciziile luate. În pofida tuturor atacurilor, presiunilor și învinuirilor, noi vom fi consecvenți”.

Realitatea: Educație, justiție, asistență socială: Cum stăm cu respectarea drepturilor omului pe timp de COVID?

Trăind de Gardă: De la Haga la Văsieni: Dacă mai luam un credit, ar fi trebuit să-mi vând și familia. Interviu cu Anatolie Rusu, întreprinzător din R. Moldova, migrant în Olanda.

Zona Publică: Cursurile de pregătire profesională – șansa la un viitor mai bun pentru minorii din Goian

Viața redacției: ZdG a obținut un premiu la categoria investigația jurnalistică a anului 2021 în mass-media națională

EDITORIALE:

Aneta Grosu: Abuzurile neauzite, lipsă în statistici și rapoarte

Petru Grozavu: O revizie a partidelor politice. Pe când?