Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Citiţi Astăzi, în ZdG

Citiţi Astăzi, în ZdG

Ediția de joi a Ziarului de Gardă vine cu un dosar despre cetățenii ucraineni, care sunt implicați în afaceri sau scheme dubioase în R. Moldova și cum unii dintre aceștia sunt căutați de oamenii legii, dar găsiți de jurnaliști.

La rubrica Trăind de Gardă sunt relatate confruntările sângeroase care au avut loc în anul 1992, trecute prin prisma celor care au luptat pentru independeță.

Tot astăzi, citiți un interviu exclusiv cu președintele unei bănci din Moldova și aflați cât de sigur este sistemul bancar și cum este acesta afectat de lichidarea celor trei bănci.

De asemenea, noul număr al ZdG vă face cunoștință cu pictorul basarabean care nu poate trăi în altă țară decât R. Moldova – peticul de pământ care are mult gri, însă multe persoane de valoare. Pagina Realitatea relatează istoria tinerei ucise „din dragoste” cu acid.

Aflați cum o femeie a reușit să pună pe roate o întreprindere care deservește cu apă patru sate. Rubrica La Țară vă descrie, pas cu pas, cum puteți să deschideți o fermă de curcani. Reporterul Special ZdG a vizitat mai multe sate din Cehia pentru a afla cum s-ar putea dezvolta și satele din Molodova, atragând fonduri mari. Aflați cum funcționează justiția din R. Moldova și cum cei responsabili de marele jaf trăiesc frumos și liniștiți în libertate, în timp ce doi soți au fost condamnați la cinci ani cu suspendare pentru că au furat trei pepeni verzi.

pag1Dosar: Ucraineni „platonici”, cu afaceri la Chișinău
Actual: Fiul deputatului Nae-Simion Pleșca și-a împușcat mortal fratele mai mare
Actual: Concursul pentru funcția de judecător la CSJ. Evaluarea judecătoarei Manole
Politic: Politicieni cu aspirații la Președinție
Exclusiv: Interviu cu președintele FinComBank, Victor Hvorostovschii: „Ca oamenii să fie siguri de bănci, ar trebui să aibă încredere în stat”
Interviu: Veaceslav Platon: „Afacerile din Moldova, relațiile cu Plahotniuc, miliardul furat și unirea cu România”
Realitatea: Când dragostea omoară
Realitatea: Stăpânii sălilor de nunți
La Marginea Europei: „Femeia care a pus pe roate o întreprindere comunală ce deservește patru sate
Trăind de Gardă: 14 martie 1992, ora 03.30 noaptea
Reporter Special: Cehia – satele mici atrag fondurile mari
Reporter Special: Trei pepeni verzi la Curtea de Apel. Cinci ani de închisoare cu suspendare într-un dosar penal de 113 lei
La Țară: Idei de afaceri ce pot fi pornite cu investiții mici: Ferma de curcani
Oameni: Universul artistului basarabean Simion Moisei

Editoriale:
Veaceslav Balan: Zero disciplinarea începe cu fiecare dintre noi
Antonie Popescu: Primăvara constituțională de la Chișinău

Pe site, articolele vor apărea succesiv, în zilele următoare, după apariția ziarului în chioșcuri. Totodată, pe site nu apar toate articolele din ediția tipărită.