Principală  —  Ştiri  —  Social   —   CEC a solicitat Primăriei mun.…

CEC a solicitat Primăriei mun. Chișinău să prelungească graficul de muncă al registratorilor din cadrul Preturilor de sector

Comisia Electorală Centrală a solicitat Primăriei municipiului Chișinău examinarea posibilității prelungirii graficului de muncă al registratorilor din cadrul Preturilor de sector, pentru a oferi posibilitatea solicitanților să depună declarațiile de schimbare a locului de trai.

Astfel, solicitarea vine în contextul sesizărilor din partea cetățenilor cu drept de vot, despre faptul că, din cauza graficului standard de muncă al registratorilor din cadrul Preturilor de sector, până la ora 17.00 inclusiv, alegătorii, încadrați în câmpul muncii, nu reușesc să depună declarațiile respective.

CEC precizează că în conformitate cu prevederile legale electorale, persoanele cu drept de vot care, după ultima participare la alegeri, și-au schimbat locul de ședere sunt în drept, cel târziu cu 30 de zile înainte de următoarele alegeri, să-și declare locul nou de ședere la organul administrației publice locale, pentru a putea fi înscrise în lista de alegători la secția de votare corespunzătoare locului de ședere.

În cazul alegerilor prezidențiale, care vor avea loc pe 30 octombrie, termenul limită este 29 septembrie 2016.