Câte 1000 de lei pentru participanții războiului de pe Nistru

Primăria Chișinău anunță că, în ajun de 2 martie, Ziua Memoriei, zi de comemorare a celor căzuţi şi a victimelor conflictului armat din 1992 pentru apărarea integrităţii şi independenţei R. Moldova, 185 de persoane din municipiu vor beneficia de ajutoare materiale în mărime de 1000 de lei.
De ajutoare financiare vor beneficia invalizii sau persoanele rănite în timpul războiului, mamele sau văduvele celor căzuţi în conflictul armat de pe Nistru din anul 1992.
Primăria anunță că beneficiarii îşi pot ridica deja banii la filialele Băncii de Economii.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

2 comentarii

 1. Mery

  Iaca si dreptatea din manile parlamentarilor corupti din Parlamentul moldovioarei de azi:
  1000 lei pt participantii Razboiului impus Tarii de o armata straina si:
  O lege republicana moldava , ce poate declara un an întreg sărbătoare pt o mana de veterani al altui război, macel pt vre- o 50 mln de oameni , plamaditi tot de Rusia cu Germania , prin impartirea Europei in Stere de influența.
  O lege ce va da posibilitatea ca acești veterani sa mozolesca liber sarbatoare pe parcursului untregului an, si nu ca o zi a memoriei tuturora celor masacrati fără voia lor. O lege a noilor deputati, buimaciti de atata furt si imoralitate proprie, ce legifereaza si ce pune in capul mesei un act stramb din trecutul Moldovei , dar nimic exemple si acțiuni pt tineretul de azi , inafara de minciuni, interese, furturi , lasitate si coruptie la cel mai înalt nivel de stat paralizat total!
  Nu am auzit ca vre- unul din cei mari si tari deputati, de ieri si de azi , sa ia șefia si obligatiunea de a ajuta familia lui Vadim Pisari, împușcat pe podul de la Dubasari, ori sa aducă la cunostinta noastră cum trăiesc ( exista in sărăcia de azi ) părinții tânărului Dârdă, copii patriotului Vartosul, voluntari si militari incadrati si decedat la Tichina ( ca ei au fost sute) in conflictul din 92, căzuti pt independenta R. Moldova, razboi pe care lupii, diacovii, plohoiul si veteraniii Razboiului ad doilea mondial nu l-au mai recunoscut, parca nici nu a murit nimeni, nu a existat.
  Dar toti ,,lupta azi pt Moldova ” , pt statalitatea ei, din Parlament, asa precum a aratat prin gestul sau Lupu, gest a unui deputat dement in Parlamentul Moldovei.
  Huidea potae.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *