Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Cantina socială „Aproape de Aproapele”…

Cantina socială „Aproape de Aproapele” are un nou punct de distribuție

Cantina socială „Aproape de Aproapele” activează în Chișinău mai bine de doi ani, iar acum, pe lângă cele două puncte de distribuție, în sectorul Ciocana și Centru, voluntarii cantinei sociale mobile vor împărți zilnic un prânz cald și în sectorul Botanica. Beneficiarii de bază de această dată sunt bătrânii, oameni care cu greu își pot asigura o un trai decent cu o pensie mizeră.

„Am hotărât să mai deschidem un punct special pentru bătrâni și într-un sector unde nu mai distribuisem vreodată. Sunt multe persoane în tot orașul care au nevoie de serviciul nostru și încercăm să ajungem la cât mai mulți posibil”, spune Marco Povero, coordonatorul proiectului.

Astfel, în regiunea parcului Serghei Lazo din capitală, de la ora 14:30 până la 15:00, cantina „Aproape de Aproapele” adună zilnic bătrâni care au nevoie de un ajutor social. „Împreună cu asistența socială am găsit o listă de bătrâni nevoiași, care au nevoie de acest serviciu și i-am invitat să vină la acest punct de distribuție” afirmă Marco Povero.

Dacă în primele zile pentru un prânz cald se adunau până la 20 de beneficiari, în nici două săptămâni numărul acestor persoane a crescut până la 90. „La început au venit mai puțini și nu ne cunoșteam. Acum deja începem să le cunoaștem poveștile de viață și greutățile prin care trec. Persoanele se bucură de ce le putem oferi și au îndemnat și alți prieteni care au nevoie de ajutor să-i însoțească”, adaugă coordonatorul proiectului.

Îndemnați de foame și lipsa de resurse financiare, oameni care au lucrat o viață în slujba statului, oameni care au crescut copii, dar acum au rămas singuri, vin zilnic pentru o porție de mâncare. Până și un prânz cald a devenit pentru aceștia prea scump. Sunt gârboviți nu atât de ani, cât de greutățile pe care viața i le pune în desaga anilor.

„Bodaproste că ne dau ajutor la bătrâni. Cumpărăm leacuri, nu ne ajung bani. Medicamentele sunt scumpe, iar o pâine e 4 lei 50”, spune doamna Maria, benefiară din sectorul Botanica.

Misiunea Socială DIACONIA, prin intermediul cantinei sociale „Aproape de Aproapele”, va avea grijă de acești bătrâni pentru o perioadă de minim șase luni de zile.

Este în puterea fiecăruia să îi ajute. Puteți veni cu o donație de produse alimentare la sediul organizației, pe strada Criuleni 22, sau utiliza serviciul E-donații prin care să ajutați un bătrân.

Amintim că cantina socială „Aproape de Aproapele” a fost fondată în anul 2013 de către Misiunea Socială DIACONIA. Este un serviciu prin intermediul căruia, zilnic, oamenii nevoiași au parte de un prânz cald. Un microbus special amenajat staționează în anumite puncte de distribuție, iar o echipa de voluntari oferă aici o porție de hrană gratuit. Tot datorită voluntarilor, beneficiarii care nu se pot deplasa, primesc prânzul la domiciliu.