Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Bunuri de contrabandă, reținute la…

Bunuri de contrabandă, reținute la frontiera din nordul țării

Trei cazuri de contrabandă cu alcool, produse alimentare și mărfuri de uz casnic peste frontiera de stat au fost înregistrate de polițiștii de frontieră din Direcția regională NORD.

Primele două tentative de scoatere ilegală din țară a alcoolului au fost consemnate la data de 29 ianuarie curent, în trenul „Cernăuți-Larga”. Astfel, în baza informației operative, inspectorii Sectoarelor Poliției de Frontieră ,,Larga” și ,,Criva” au desfășurat mai multe acțiuni pe linia prevenirii și combaterii contrabandei cu bunuri peste frontiera de stat. În primul caz, patrula Sectorului Larga a depistat pe direcţia „Medveja-Podvirevca” un bărbat, locuitor al satului Medveja, care a transmis prin trenul „Cernăuți-Larga” o geantă în care se afla 20 de sticle, a câte 1,5 litri fiecare, pline cu alcool. Din declarațiile acestuia, alcoolul urma să ajungă în Ucraina cu scop de a fi comercializat.

În același tren, la doar o jumătate de oră, polițiștii de frontieră din punctul de trecere Criva au identificat în timpul controlului alți patru moldoveni, care încercau să treacă ilegal în Ucraina 102,5 litri de coniac și 5 cutii de vodcă „Boris Jelzin” a câte 3 litri fiecare. Persoanele, cu domiciliul în localitățile Lipcani și Larga, nu au putut prezenta careva acte de însoțire a bunurilor, și ca în cazul precedent, marfa avea scop de realizare în țara vecină. Pe faptul dat, moldovenii au fost scoși de la rută și împreună cu cele aproximativ 120 de litri de alcool transmiși, conform competențelor, Biroului Vamal Briceni.

Angajații Secției echipe mobile a Direcției regionale Nord în conlucrare cu reprezentanții Inspectoratului Fiscal Briceni au deconspirat activitatea de contrabandă a unui șofer la ruta Bălți-Cernăuți, care regulat practica introducerea ilegală a produselor alimentare și mărfurilor de uz casnic în proporții mari din Ucraina în R. Moldova.

În urma acțiunilor interprinse, pe traseul Lipcani-Criva echipa comună a stopat pentru verificări un microbuz, de model Mercedes, cu ruta Bălți-Cernăuți, la volanul căruia se afla moldovenul de 44 de ani, originar din orașul Bălți. La examinarea salonului unității de transport și a locurilor special amenajate, s-a depistat un lot impunător de produse alimentare, încălțăminte și produsele textile, pentru care șoferul nu a putut prezenta documente de proveniență. La fel, angajații Inspectoratului Fiscal au depistat mai multe încălcări fiscale, pentru care compania de transport a fost sancționată conform legislației în vigoare.