Principală  —  Ştiri  —  Social   —   (VIDEO) Avocații Diasporei cer recuzarea…

(VIDEO) Avocații Diasporei cer recuzarea magistratei Djeta Chistol

În cadrul ședinței de astăzi, 30 noiembrie, avocații Diasporei, Edu­ard Digo­re și Vero­ni­ca Mihailov-Moraru, au cerut recuzarea magistratei Jude­că­to­ri­ei sect. Cen­tru, Dje­ta Chis­tol.

„În cadrul ședințelor de judecată, cererile și demersurile făcute de Diaporă au fost respinse nefondat de nenumărate ori. Deși autoritățile de stat au obligația să prezinte aceste probe, ele nu au făcut acest lucru, iar instanța de judecată nu i-a obligat să prezinte rapoartele care conțin informația asupra tuturor circumstanțelor care au avut loc la secțiile de votare, cum ar fi: câte persoane s-au prezentat, câte persoane nu au putut să voteze, ce au făcut cu contestațiile cetățenilor, etc.

De asemenea, este inexplicabil faptul că instanța de judecată respinge cererea de sesizare a Curții Constituționale, pe motiv că CC s-ar fi expus prin două hotă­râri ante­ri­oa­re asu­pra arti­co­lu­lui dat. Veri­fi­când repe­tat, aces­te hotă­râri, am con­sta­tat că, de fapt, Cur­tea Con­sti­tu­țio­na­lă nu a dat apre­ci­e­re aces­tei nor­me. Astfel, reieșind din faptul că instanța de judecată a încălcat procedura și pentru că avem suspiciuni de imparțialitate, noi cerem recuzarea judecătorului.  Într-o cerere scrisă vom menționa toate motivele de recuzare a judecătorului, având speranța că se va admite acest demers, constatând anumite blocaje care sunt create de instanța de judecată”, a declarat avocatul Edu­ard Digo­re.