Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Autorii proiectului „Orașul Meu” riscă…

Autorii proiectului „Orașul Meu” riscă 6 ani de închisoare pentru decorarea Scării Trandafirilor

Tinerii care au lansat recent un proiect de renovare și decorarea cu ornamente tradiționale a scărilor din parcul „Valea Trandafirilor” riscă să fie dați în judecată pentru huliganism.

„Astăzi de dimineață am fost telefonați de careva persoane din Procuratura mun. Chișinău care ne-au anunțat că o persoană pe nume Alexei Dimitrov a scris un demers împotriva noastră. Anume acel activist care a intervenit în procesul de pictare a scării. Proiectul „Orașul Meu” a fost acuzat de huliganism, samavolnicie și vandalism ceea ce înseamnă aproximativ 6 ani de închisoare conform Codului Penal. Domnul în cauză a lansat mai multe acuzații în ultimul timp la integritatea proiectului Orașul Meu și a înjurat toate persoanele care aveau o părere diferită de cea a lui lansând mai multe provocări în adresa membrilor echipei proiectului și a persoanelor care susțin activitatea noastră”, susțin autorii proiectului orașulmeu.md.

În viitorul apropiat, aceștia urmează să fie contactați oficial de Procuratură pentru a da explicații. „Suntem pregătiți de acest lucru având toate documentele pentru proiect în regulă. Avizarea arhitectului-șef, a preturii Botanica cât și a Spațiilor Verzi”, susțin tinerii, care promit să nu ne oprească aici și vor continua proiectul „Orașul Meu”, care are drept scop decorarea și îngrijirea Chișinăului.

Foto: orasulmeu.md