Principală  —  IMPORTANTE   —   APP, despre remunerarea membrilor Consiliului…

APP, despre remunerarea membrilor Consiliului de observatori al Moldovagaz: „Reprezintă un anumit procent din suma anuală de cheltuieli operaționale”

Remunerarea membrilor Consiliului de observatori al companiei Moldovagaz este stabilită printr-o decizie a Consiliului și reprezintă un anumit procent din suma anuală de cheltuieli operaționale. Acesta este răspunsul Agenției Proprietății Publice (APP) la solicitarea consilierului președintei R. Moldova în domeniul economic, Veaceslav Negruța, prin care a cerut să i se spună cum este stabilită remunerarea lunară a membrilor Consiliului de observatori al companiei Moldovagaz.

Informația a fost oferită Ziarului de Gardă de către directorul general al APP, Eugeniu Cozonac.

„Am primit solicitarea domnului Negruța și i-am oferit și răspuns deja: nivelul remunerării membrilor Consiliului de observatori este stabilit prin decizia Consiliului. Din informația colegilor mei de la Agenția Proprietății Publice, această remunerare reprezintă un anumit procent din suma anuală de cheltuieli operaționale”, a declarat Eugeniu Cozonac.

Anterior, Veaceaslav Negruța, membru în Consiliul de observatori al Moldovagaz din partea statului, a solicitat APP-ului să spună cum este stabilită remunerarea lunară a membrilor consiliilor de administrație și de observatori ale acestei companii, dorind să vadă dacă există vreo corelare între rezultatele economico-financiare ale Moldovagaz și remunerările oferite reprezentanților conducerii acestei companii, scrie Ziarul Național.

Joi, 27 ianuarie, în cadrul unei conferințe de presă în format online la care a participat jurnaliști de la mai multe instituții media, Vadim Ceban a declarat că informația cu privire la salariul pe care îl primește în calitate de președinte al Consiliului de administrație al Moldovagaz este „confidențială”. El a spus că merită salariul pe care îl ridică lunar de la companie „luând în calcul responsabilitățile și funcțiile” pe care le îndeplinește. Totodată, acesta a menționat faptul că salariul lui este mai mic decât 250 mii de lei pe lună, atât cât anunțase anterior fostul premier al R. Moldova Ion Sturza și a evitat să spună ce salarii primesc reprezentanții statului în Consiliul de observatori al Moldovagaz.

La sfârșitul lunii noiembrie 2021, componența Consiliului de observatori al SA Moldovagaz a fost reînnoită. Printre membrii acestuia sunt Elena Burmistrova, vicepreședintele Consiliului de administrație al SAP „Gazprom”, directorul general al SRL „Gazprom Export”, Serghei Kuzneț, membrul Consiliului de administrație și șef al Departamentului SAP „Gazprom”, Dmitri Handoga, șeful de Departament SAP „Gazprom”, Kirill Neiumin, șeful de Direcție SAP „,Gazprom”, Veaceslav Negruța, consilierul președintei R. Moldova în domeniul economic, și Constantin Borosan, secretar de stat al Ministerului Infrastructurii şi Dezvoltării Regionale (MIDR). Tot atunci, secretara generală a Ministerului Finanțelor, Dina Roșca, a devenit membră a Comisiei de cenzori.