Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Anunțul Ministerului Justiției în legătură…

Anunțul Ministerului Justiției în legătură cu programarea pentru serviciul de apostilare a actelor

Imagine simbol

Ministerul Justiției (MJ) anunță marți, 7 decembrie, despre faptul că, începând cu de miercuri, 8 decembrie, depunerea actelor spre apostilare va avea loc doar în baza unei programări prealabile prin poștă electronică.

Potrivit MJ, pentru efectuarea unei programări în vederea aplicării apostilei, urmează a fi expediat un mesaj la poșta electronică: programare.apostila@justice.gov.md, care va conține următoarele date:

– Numele, prenumele depunătorului (anume persoana care va depune actele);
– Numărul de acte spre apostilare.

„Urmare a recepționării mesajului, în adresa solicitantului programării, va fi expediat un mesaj de confirmare care va conține data, ora și codul unic al programării. Depunătorul, urmează să se prezinte cu buletinul de identitate la sediul Direcției apostilă și legalizare, situat la adresa: mun. Chișinău, str. 31 August 1989 nr. 82, la data și ora indicată în mesajul de confirmare. Precizăm că, în cazul în care depunătorul va intenționa să depună un număr mai mare de acte decât cel indicat în mesajul de programare, acestuia urmează ai fi refuzată primirea în partea excedentului de acte”, menționează responsabilii din cadrul MJ.

Anterior, reprezentanții MJ au anunțat că Direcţia apostilă şi legalizare a actelor îşi modifică programul întrucât numărul solicitărilor privind aplicarea apostilei s-a triplat. Decizia a fost luată de către MJ reieșind din modificările operate de către statul român la Legea cetățeniei nr. 21/1991 cu modificările și completările ulterioare și a fost introdusă condiția apostilării actelor care urmează a fi anexate la cererile privind cetățenia română.