Principală  —  IMPORTANTE   —   ANTA are un nou director…

ANTA are un nou director adjunct, responsabil de digitalizarea sistemului de transport de pasageri

Ion Bocancea este noul director adjunct al Agenției Naționale Transport Auto (ANTA), responsabil de digitalizarea sistemului de transport de pasageri. Ordinul de numire în funcție a fost semnat miercuri, 16 februarie, de către ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu.

Vineri, 18 februarie, Ion Bocancea a fost prezentat colectivului din cadrul ANTA.

„Noul vice-director și-a făcut studiile la Academia de Studii Economice din Moldova, este specializat în cibernetică, statistică și informatică economică și are un master în business și economie. Ion Bocancea are o experiență vastă în domeniul tehnologiei informaționale și comunicațiilor. Printre proiectele TIC care le-a realizat sunt centrele de replică a serviciilor IT pentru SA RED NORD, a creat Centrul unic de deservire a Clienților și a implementat sistemul de planificare a resurselor întreprinderii (ERP) pentru Apă Canal Chișinău”, a anunțat Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, într-o postare pe Facebook.

Miercuri, 16 februarie, în cadrul unei conferințe de presă, ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu a anunțat despre lansarea programului Transport Modern și a menționat că unul din obiectivele programului va fi digitalizarea și fiscalizarea domeniului transportului de pasageri, prin implementarea unui sistem de management integrat în transport. Pentru gestionarea implementării acestui obiectiv, la ANTA va fi numit un nou director adjunct responsabil de digitalizare. 

„Pentru prima dată, ANTA va avea un director adjunct responsabil pentru domeniul de digitalizare”, a punctat vicepremierul Andrei Spînu în cadrul unei conferințe de presă.