Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Angajații IGSU, detașați în România…

Angajații IGSU, detașați în România pentru a acorda asistență pacienților cu COVID-19, și-au început misiunea

sursa: IGSU R. Moldova

Angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, detașați în România pentru a acorda suport sistemului medical în lupta cu COVID-19, și-au început misiunea.

Cei zece angajați SMURD au intrat în ture de 12 ore și intervin în suportul celor 22 de medici moldoveni delegați în România, anunță IGSU.

Aceștia acordă asistență în efectuarea misiunilor intraspitalicești de transportare a pacienților pentru proceduri medicale și examinări, dar și monitorizează starea bolnavilor internați în instituție.

Angajații IGSU fac ture în secțiile de Terapie Intensivă și Boli Infecțioase ale Spitalului Mobil „Sfânta Paraschiva” din Iași. Pe parcursul misiunii, specialiștii IGSU acordă asistență la îngrijirea pacienților confirmați sau suspecți cu COVID- 19, oferă suport la recoltarea probelor biologice a persoanelor suspecte, dar și îngrijesc pacienții din instituția medicală, se arată în comunicatul de presă al IGSU.

Medicii și paramedicii SMURD detașați pentru misiune lucrează în cadrul Direcțiilor regionale căutare salvare nr. 1 și nr. 2 din municipiile Chișinău și Bălți. Misiunea de asistență se va desfășura în perioada 18 – 27 octombrie curent.

Potrivit Inspectoratul General pentru Situații de Urgență din România, din echipă fac parte opt paramedici, un medic SMURD, responsabil de coordonarea activității de sprijin și un ofițer din cadrul IGSU care va sprijini această misiune din punct de vedere logistic.