Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Agricultorii amână protestele și mai…

Agricultorii amână protestele și mai dau o șansă guvernanților

Parlamentul a adoptat o hotărâre privind crearea unei comisii speciale care să examineze și să îndeplinească o serie de revendicări ale agricultorilor. Ca urmare, fermierii au anunțat că își amână protestul care urma să aibă loc la 27 mai, dar vor urmări cu atenție modul în care deputații își vor ține promisiunile.

Totuși, fermierii sunt nemulțumiți de faptul că în hotărârea adoptată de Parlament nu este stipulat în mod concret cu cât ar urma să crească Fondul de subvenționare pentru agricultori, care au solicitat dublarea acestuia.

Comisia specială, formată din reprezentanții tuturor fracțiunilor parlamentare, urmează să propună modificarea legislației, astfel încât agricultorii să nu mai achite impozitul pe venit, iar banii să fie reinvestiți în dezvoltarea afacerii, să fie creat un mecanism de creditare avantajoasă pentru fermieri, să le fie oferit acestora dreptul de a importa produse petroliere, iar taxa TVA să rămână la 8 la sută pentru toate produsele agricole. Este vorba despre revendicări înaintate de mai mult timp autorităților, dar care au fost luate în considerare abia acum.