Principală  —  Ştiri  —  Social   —   A fost lansată o nouă…

A fost lansată o nouă companie aeriană în Moldova

În R. Moldova a fost lansată oficial o nouă companie aeriană „Fly One”. Unul dintre fondatorii acestei companii este Maria Cebotari, soția ministrului Justiției, în timp ce sora ministrului, Mariana Tabuică, ocupă funcția de director-executiv.

Nicu Berla, directorul general al companiei, susține că a făcut cunoștință cu familia Cebotari cu cinci ani în urmă când a venit în R. Moldova. „Ulterior, am devenit mai apropiați și am putut să discut acest proiect şi cu Vladimir Cebotari. Bineînţeles, el are propria activitate. De aceea, pentru a colabora pe această direcție am putut să o fac doar cu doamna Cebotari”, a explicat Nicu Berla.

Vorbind despre sora ministrului Cebotari, Mariana Tabuică, care a fost desemnată director executiv al noii companii aeriene, Berla a precizat că aceasta a fost selectată în urma unui interviu. „Ea are experiență în aviație. Sincer, a fost puțin complicat să găsești pe cineva”, a menționat Berla.

Potrivit acestuia, crearea companiei le va permite pasagerilor să aleagă. „Astfel, îi oferim clientului din R. Moldova o altă alternativă a unei alte companii aeriene. Ajungem la o competiție între managementul companiei, iar managementul trebuie să fie cel care să țină pe piață o companie, în așa fel încât pasagerul să aleagă”, a subliniat Berla.

Noua companie aeriană va opera zboruri spre 12 destinații, care au fost selectate ținându-se cont de necesitățile cetățenilor moldoveni care au creat comunități mai mari în aceste state. Printre destinații se numără: Moscova, Voronej, Sankt Petersburg, Parma, Verona, Londra, Barcelona, Lisabona și Dublin, primul zbor fiind programat pe 10 iunie spre Moscova.