40 de zile de la prăbușirea elicopterului SMURD

Au trecut 40 de zile de la prăbușirea elicopterului SMURD. Astfel, la 12 iulie, în satul Haragîș, raionul Cantemir a fost oficiată o slujbă de pomenire în memoria echipajului SMURD Iași, care și-a pierdut viața în catastrofă aviatică de la începtul lunii iunie curent.

Rudele, colegii și prietenii celor patru membri ai echipajului au ajuns la locul accidentului, pentru a le cinsti memoria. Un sobor de pre­oți au ofi­ciat o slu­jbă de pome­nire la locul unde s-a pro­dus catas­trofa avi­a­tică, ulte­rior, au fost aprinse lumâ­nări și ros­tite mesaje de păreri de rău în memo­ria sal­va­to­ri­lor dece­dați la dato­rie, de recu­noș­tință pen­tru vie­țile ome­nești sal­vate cu pre­țul pro­pri­i­lor vieți.

La sfîrșitul slujbei de pomenire, oficialii prezenți la fața locului au discutat proiectul de construire a unui monument în cinstea salvatorilor eroi care au căzut la datorie.

Amintim că cei patru sal­va­tori ai Ser­vi­ci­u­lui Mobil de Urgență, Rea­ni­mare și Des­car­ce­rare (SMURD) Iași au dece­dat la doi iunie curent, după ce eli­cop­te­rul s-a pră­bu­șit în raio­nul Can­te­mir. Sal­va­to­rii se îndrep­tau spre Cahul pen­tru a pre­lua un cetă­țean ame­ri­can și a-l trans­porta la Chi­și­nău. Asta după ce echi­pa­jul a trans­por­tat o pacientă de 85 de ani de la spi­ta­lul raio­nal Vul­că­nești la Spi­ta­lul de Urgență din Capi­tală. O echipă de 35 de experți ai Minis­te­ru­lui de Interne din Româ­nia au cer­ce­tat locul acci­den­tu­lui pen­tru a face inves­ti­ga­ții teh­nice, iar Pro­cu­ra­tura Gene­rală a R. Mol­dova a des­chis o anchetă în acest caz.

Foto: dse.md


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *