Principală  —  IMPORTANTE   —   2022, decretat anul lucrătorului medical…

2022, decretat anul lucrătorului medical în municipiul Chișinău

Imagine-simbol

Primăria municipiului Chișinău anunță că 2022 a fost decretat anul lucrătorului medical în municipiul Chișinău. O decizie în acest sens a fost aprobată de Consiliul Municipal Chișinău (CMC) în ultima ședință din 2021.

„Prin astfel de măsuri se propune atragerea atenției societății asupra eforturilor depuse de cadrele medicale din instituțiile municipale de profil (și care se depun și în continuare), în activitatea lor cotidiană de înaltă responsabilitate pentru sănătatea populației. În mod special, meritele personalului medical sunt și mai valoroase și necesită o apreciere specială, ținând cont de circumstanțele complicate, în contextul situației pandemice prin infecția COVID-19”, susțin autoritățile municipale.

Conform deciziei adoptate, Direcția generală asistență medicală și socială urmează să elaboreze și să aprobe un plan de acțiuni dedicat Anului lucrătorului medical din municipiul Chișinău. 

La sfârșitul lunii decembrie a anului 2021, CMC a votat o decizie privind declararea anului 2022 – „Anul cultural Eugen Doga”, în scopul promovării și valorificării operei și personalității compozitorului.