Principală  —  IMPORTANTE   —   17 medici și paramedici SMURD…

17 medici și paramedici SMURD din R. Moldova care au fost delegați pentru a acorda suport sistemului medical din România în lupta cu COVID-19 au primit Crucea „Pentru Merit” clasa II

sursa: IGSU

17 medici și paramedici ai Serviciului Mobil de Urgență, Reanimare și Descarcerare (SMURD) din R. Moldova, care au fost delegați pentru a acorda suport sistemului medical din România în lupta cu COVID-19 au primit Crucea „Pentru Merit” clasa II, în cadrul unei ceremonii oficiale.

Misiunea transfrontalieră a angajaților SMURD din R. Moldova a început pe 18 octombrie curent și s-a încheiat pe 15 noiembrie curent. Pe parcursul misiunii, medicii și paramedicii din R. Moldova detașați în România au activat în cadrul spitalului mobil de la Lețcani. Aceștia au lucrat în ture de 12 ore și au oferit suport în asistența și efectuarea transportărilor de pacienți intraspitalicești, dar și acordarea ajutorului în proceduri medicale și examinări.

Сonform datelor Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU), pe parcursul deplasării echipelor SMURD din R. Moldova în România au fost realizate 76 de transferuri inter-spitalicești și în 142 de cazuri a fost acordată asistență și suportul la monitorizarea, trierea, asistența în investigare medicală și internare a pacienților români cu COVID-19.