Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Vlad Plahotniuc a avut o…

Vlad Plahotniuc a avut o întrevedere cu Victoria Nuland, asistentul pentru Afaceri Europene şi Eurasiatice al Secretarului de stat american

În cadrul vizitei de lucru pe care o desfăşoară în Statele Unite ale Americii, prim-vicepreşedintele PDM Vlad Plahotniuc a avut o întrevedere, la Departamentul de Stat al SUA (ministerul de externe american), cu Victoria Nuland, asistentul pentru Afaceri Europene şi Eurasiatice al Secretarului de stat american. La întrevedere a participat Bridget Brink, asistent adjunct al Secretartului de stat american, care s-a aflat recent la Chişinău, se menţionează pe pagina oficială a PDM.

„În cadrul vizitei de lucru în SUA, am avut o întrevedere la Departamentul de Stat cu Victoria Nuland, asistentul pentru Afaceri Europene şi Eurasiatice al Secretarului de stat american. Am discutat despre reformele din Republica Moldova şi despre angajamentul politic al coaliţiei de guvernare de a face tot ceea ce este necesar pentru a asigura stabilitatea în ţară şi pentru a o moderniza”, a scris Vlad Plahotniuc pe un site de socializare.

Victoria Nuland a remarcat rezultatele obţinute de către coaliţia de guvernare din Republica Moldova, în primele luni de activitate. “Continuaţi în ritmul acesta şi noi vă vom susţine”, a fost mesajul dat de reprezentantul Departamentului de Stat al SUA, care a accentuat necesitatea ca Guvernul Republicii Moldova să acţioneze consecvent pe calea reformelor. În susţinerea acestui mesaj, Victoria Nuland a anunţat că Departamentul de Stat al SUA este gata să trimită la Chişinău un grup de experţi în domeniile cheie, pentru a asista Guvernul în implementarea măsurilor de reformă la care s-a angajat, se mai menţioneză pe pagina pdm.md.

Amintim că Plahotniuc se află  într-o vizită  în SUA în calitate  de coordonator executiv al Consiliului Coaliţiei de guvernare.

 

Sursa foto: pdm.md